ÇANAKKALE Boğazı'nda, Ramazan Bayramı ve hafta sonu nedeniyle oluşan 5 günlük tatil öncesi, deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, 3'ü boğazda, 2'si adalarda olmak üzere 5 ayrı hatta ve toplam 16 feribotla yoğunluğa karşı önlem aldı.
Gestaş Deniz Ulaşım A., Ramazan Bayramı öncesi boğaz ve adalar hattında önlemlerini aldı. Gelibolu-Lapseki hattında 1'i yedek olmak üzere toplam 5, Çanakkale-Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir hattında 3 olmak üzere boğaz hattında toplam 11 feribot hafta sonu ve bayram tatili boyunca saatsiz olarak dolmuş usulü sefer yapacak. Kabatepe-Gökçeada hattında 1'i yedek toplam 3, Geyikli-Bozcaada hattında ise 2 feribot yine yoğunluğa göre saatsiz olarak dolmuş usulü çalışacak.
Diğer yandan, 5 günlük tatilin bugün mesai saatinin bitişi ile birlikte başlamasıyla boğazın Avrupa yakasındaki iskelelerde güneye ve Akdeniz'e inmeyi planlayan tatilcilerin yoğunluğu hafif de olsa hissedilmeye başladı. Yoğunluğa göre feribotlar saatsiz sefer yaparak iskelelerde araç kuyruğu oluşmasına müsaade etmiyor. Ancak asıl yoğunluğun ise yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması bekleniyor.

FOTOĞRAF