MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkında savcının mütalaası belli oldu. Savcı Evliya Çalışkan, 6 Mayıs'taki duruşma öncesi mütalaasını hazırlayarak celse arasında dosyaya sundu.

Mütalaaya göre, Can Dündar için "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin edip açıklama ve bu suça iştirak" suçundan 10 yıldan 31 buçuk yıl hapis talep edildi. Mütalaada Erdem Gül için ise "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

Mütalaada, Dündar ve Gül hakkındaki "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçundan ise dosyanın ayrılması talep edildi.