ÇALDIRAN (Van), () - VAN'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve 6 askerin şehit olması ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyon devam ederken, Çaldıran-Doğubeyazıt karayolu halen ulaşıma açılmadı.
Çaldıran-Doğubeyazıt karayolunu dün saat 13.00 sıralarında kesen PKK'lı teröristler aralarında uluslararası nakliyat TIR'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe vermişti. Olayın haber alınması üzerine de bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirip, roketatarlarla saldırmıştı. Çatışmalarda 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralanmıştı.
Yaralı askerlerin tedavileri sürerken, bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar da sürüyor. Bu arada dün kapatılan Çaldıran-Doğubeyazıt karayolu bölgedeki operasyonlar nedeniyle halen açılmadığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI