BURSA, () - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kentteki işyerlerine binlerce ay-yıldızlı bayrak dağıtarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ çağrısına destek verdi.
BTSO’nun bayrak dağıtımı, kurulduğu yer olan ve Bursa’da 'alışverişin kalbi' olarak nitelendirilen Koza Han’dan başladı. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Şakir Umutkan’ın yanı sıra Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla başlayan Türk Bayrağı dağıtımı, oluşturulan ekiplerle kentin dört bir yanındaki işletmelere ulaştırıldı. BTSO Meclis Başkanı Topuk, terörün her zaman karşısında olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:
"Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte durmalıyız. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesini göstermeliyiz. Milletçe birbirimize daha sıkı sarılmalı, birlik ve beraberliğimizi daha güçlü bir şekilde hissettirmeliyiz."
Ülke olarak kaos ortamı oluşturarak bundan faydalanmak isteyen kesimlere kesinlikle taviz vermeyeceklerini ifade eden Remzi Topuk, "Gün, ortak değerlerimizin etrafında buluşma günüdür. TOBB’un önderliğinde başlatılan ve Türkiye’deki tüm iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' buluşmasına BTSO olarak bizler de tam destek veriyoruz. Yarın Ankara’da, Cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil toplum hareketlerinden birine katılarak, kardeşliğimizi dosta, düşmana bir kez daha ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"TERÖRE SESSİZ KALMAYACAĞIZ"
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım da BTSO’yu toplumsal kenetlenmenin, birlik ve beraberliğin artması gereken bir dönemde göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı kutladı. Çarşı esnafının teröre karşı tepkisini, ay yıldızlı bayrakları iş yerlerine asarak bir kez daha göstereceğini belirten Özyıldırım, "Teröre karşı susmadık, bundan sonra da susmayacağız" diye konuştu.
TÜRK BAYRAĞI KENTİN DÖRT YANINDA
Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nden Kapalıçarşı'ya, Beşevler Sanayi Sitesi’nden kentteki tüm AVM'lere kadar, oluşturulan özel ekiple Bursa’nın dört bir yanında Türk Bayrağı dağıtımı yapan BTSO, Ankara’daki ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşüne katılmak isteyen üyeleri ve Bursa’daki sivil toplum kuruluşları için de yarın sabah Oda Hizmet Binası önünden otobüs kaldıracak.

FOTOĞRAFLI