BURSA, () - BURSA’da Cavit Çağlar Ortaokulu’nda 'Hayvanlarla ve ölülerle cinsel ilişkiye girilebileceğine' ilişkin ifadelerin yer aldığı kitabın dağıtımına tepki gösteren Nilüfer Kent Konseyi üyeleri, okul müdürünü istifaya çağırdı. 
Cavit Çağlar Ortaokulu Müdürü'nün "Yazarını tanıyorum'' diyerek öğrencilere dağıttığı ve içeriğinde 'Herhangi bir hayvan veya ölü ile cinsel ilişkide bulunulabileceğine' ilişkin ifadelerin yer aldığı öne sürülen 'Ramazan Risalesi ve Üç Aylar' adlı kitapla ilgili tartışmalar devam ediyor. Kitapla ilgili Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Nilüfer Kent Konseyi, eğitim emekçileri, sendikalar, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri ve mahalle sakinleri Cavit Çağar Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı.
Laik, bilimsel ve nitelikli eğitim istediklerini kaydeden Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, okul müdürünü istifaya çağırdı. Türkiye’de gerici ve cinsiyetçi eğitim sistemi uygulandığını savunan Enginalp şöyle dedi:
"Sistemin yarattığı en son örneklerden biri de Cavit Çağlar Ortaokulu’nda yaşandı. Okulumuz 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine, okul müdürü tarafından 'yazarını tanıyorum' diyerek 'Ramazan Risalesi ve Üç Aylar' adlı kitap dağıtıldı. Kitapta, 'Herhangi bir hayvan veya ölü ile cinsel ilişkide bulunarak, ya da istimna ile menisi akan kimsenin orucu bozulur, yalnız kaza gerekir' gibi ifadelerin yer aldığı' öğretmenler tarafından fark edilince kitap toplatıldı. Kitabı dağıtan okul müdürünü ve bu tür kitapların çocuklara dağıtılması cüretini bu müdüre veren eğitim sisteminin yaratıcılarını ve uygulayıcılarını kınıyor ve okul müdürünün derhal istifa etmesini talep ediyoruz." 
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kitapla ilgili olarak Cavit Çağlar Ortaokulu Müdürü hakkında, ilçe milli eğitim müdürlüğünce açılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI