BURSA'da, '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlamaları protestolu başladı. Vali Münir Karaloğlu'nun da bulunduğu toplantıda bazı öğretmen sendikası temsilcileri yaptıkları uygulamalardan dolayı İl Milli Eğitim Müdürü'nü öğretmenlerden özür dileyip, istifaya çağırdı. Kargaşa sonucu 100'e yakın öğretmen salondan ayrıldı.
Bursa’daki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına protesto gösterisi damga vurdu. Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekilleri ile okul yöneticilerin yanı sıra öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya konuşma yaptığı sırada ayağa kalkan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, ve Eğitim İş Sendika temsilcileri ve 100'e yakın öğretmen, meslektaşlarına yapıldığını öne sürdükleri haksızlıkları dile getirerek, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'yı önce kendilerinden özür dilemeye sonrada istifa etmeye çağırdı. Öğretmenler daha sonra, tepkilerini dile getirdikten sonra salondan alkışlarla ayrıldı.
Salon dışında açıklama yapan Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'da 350 öğretmenin haksız yere görevlerinden alındığını, bir o kadar müdür yardımcısının mağdur edildiğini, hak etmeyen kişilerin idareci koltuğuna oturtulduğunu söyledi. Türkoğlu, bu haksızlıklar karşısında sessiz kalamayacaklarını belirtti. Nüfusu 3 milyona yaklaşan Bursa'da bin 350 ilk, orta ve lisede, 570 bin öğrenci, 26 bin öğretmen bulunuyor.

FOTOĞRAFLI