BURSA Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen Kudret Şahin'in bir öğrencisinin yakınları tarafından yumruklu saldırıya uğraması Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi üyeleri tarafından protesto edildi. 
Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sanat tasarımı öğretmenliği yapan Kudret Şahin, birkaç öğrencisini ödev ve sorumluluklarını yerine getirmediği için uyardı. Olay sonrası dikkatini çektiği öğrencilerden biri, öğretmen hakkında ailesine şikayette bulundu. Bunun üzerine okula gelen öğrencinin iki yakını Şahin’i dövdü. Aldığı yumruk darbeleri sonucu burnu kırılan Şahin, okula gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. 6 gün iş göremez raporu verilen öğretmen taburcu edilirken, gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan iki kişi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbst bırakıldı.
Olayın ardından Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, okul önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmene saldıran iki kişinin hak ettiği cezayı alana kadar bu olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanvekili Mustafa Sarıgül, “Çocuklarımızı eğitmek için her türlü sıkıntıya göğüs geren; bu vatanın çocuklarını eğiten, sevgi ve merhamet timsali olan ve geleceğimizi inşa etmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır. Çünkü bir eğitimciye yapılan saldırı bütün topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Bir öğretmene saldıracak kadar alçaklaşan, ahlak ve vicdan yoksunu kendini bilmezlerin hak ettiği cezayı alana kadar olayın takipçisi olacağız” dedi.
Saldırılar karşısında öğretmenlerin mesleki motivasyonlarının azaldığının altını çizen Sarıgül, “Hak ettikleri itibarı görmek bir yana hakarete, saldırıya ve şiddete maruz kalan öğretmenlerimiz yarınlarına güvenle bakamamaktadır. Bilmeliyiz ki öğretmenlerin yarınlarına güvenle bakamadıkları bir ortamda tüm toplum zarar görecek, ülkenin ihtiyacı olan sevgi, barış, hoşgörü ve anlayış yok olacak ve toplumsal çöküş hızlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI