CHP Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi kurumlarından olan BURFAŞ personelinin, belediyeye ait resmi plakalı araçlarla 1 Kasım Genel Seçimleri’nde AK Parti Nilüfer ilçe sandık görevlilerine kumanya dağıttığı iddiasıyla savcılığıa suç duyurusunda bulundu.
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURFAŞ hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı. 

Akbulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir kurum olan BURFAŞ tarafından, 1 Kasım Pazar günü yapılan genel seçimde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı araçlar ile AK Parti Nilüfer İlçesi Sandık Görevlilerine kumanya dağıtımı yapıldığını, bu durumun gözlemlenerek tespit edildiğini ve fotoğraflarının çekilerek belgelendiğini söyledi.

Seçim günü mevcut durumun önlenmesi ve ilgililer hakkında gerekli işlemin yapılması için Nilüfer İlçe Seçim kuruluna müracaat edildiğini, Seçim Kurulu tarafından, BURFAŞ şirketinde Bursa Büyükşehir Belediyesi iştirakinin olması sebebiyle herhangi bir parti adına BURFAŞ şirketinin herhangi bir partiye kumanya dağıtımı yapamayacağına karar verildiğini kaydeden Akbulut, şöyle devam etti:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan BURFAŞ, AKP’nin sandıkta görevli üyelerine hazırladığı kumanyaları, hepimize ait olan, deposu bizim verdiğimiz vergilerle dolan Büyükşehir Belediyesine ait resmi plakalı araçlarla taşıdı. Elindeki imkanları Nilüfer’de sonuna kadar kullanmalarına rağmen Nilüfer de ikinci parti olmaktan kurtulamadılar ve kurtulamayacaklar da.”