Sebile ÇETİN-Mehmet İNAN/ BURSA, () - BURSA’da görevini tamamlayan 482 okul müdürünün 286’sına yeterli puan verilmeyerek görevden alınması meslektaşları tarafından protesto edildi. Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaşananların tarihe kara leke olarak geçeceğini belirterek, bir gün bile idarecilik yapmayanlar tarafından 15-20 yıldır başarıyla, sınav kazanarak idarecilik yapanların görevden alındığını söyledi.
Milli Eğitim Temel Kanunu'da 4 ay önce yapılan değişikliklerle görev süresini dolduran okul müdürlerinin verilen puanlara göre görevden alınmasının kararlaştırıldı. Bursa’da 482 okul yöneticisinin 286’sı yeterli puan alamadığı için görevinden alındı. Meslektaşlarının haksızlığa uğradığını iddia eden Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şubesi üyeleri kararı protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Setbaşı Mahfel önünden başlayan yürüyüşte öğretmenler ellerinde ‘Eğitimi Kim Yönetiyor, Zulümde 28 Şubat’ı Geçtiler, Müdürler Kıyıma Uğradı, Kul Hakkı Ne Olacak, Müdür Puanları Şeker Gibi’ yazılı dövizlerle katıldı. Yürüşüşe MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy'da destek verdi. Heykel Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen öğretmenler adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yeterli puan verilmeyen 286 müdürden 160’ının sendikalarına üye olduğunu kaydetti. Üyelerinin yüzde 90’ının görevden alındığını ifade eden Türkoğlu, “Bu zulümdür. Kıyımdır. Şube müdürlerine bu görevler geçici olarak verildi. Bir gün bile idarecilik yapmayanlar 15-20 yılını eğitime adayan, başarılar kazanan, sınavları kazananları görev dışı bıraktı. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde olamaz. Biz İl Müdürü Veli Sarıkaya ve Vali Münir Karaloğlu’ndan sadece adalet istiyoruz. Torpil değil hakkımızı verin. Her ortamda kul ahkkı, adalet ve mazlum edebiyatı yapanların yezidi zihniyetine sahip olduğu ortaya çıktı. Böyle bir kıyımı darbe dönemlerinde, 28 Şubat’ta bile görmedik. Yaşananlar tarihe kara leke olarak geçecek" dedi.
Türkoğlu, fedakarlıkların, başarıların, çabaların unutulup hiçe sayıldığını belirterek, 550 bin öğrenci, 26 bin 800 öğretmen ve bin 244 okulun bulunduğu Bursa’da Milli Eğitimin siyasi kadrolaşmanın yaşandığı bir yer haline geldiğini sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından eğitimciler, kısa bir süre oturma eylemi yaparak dağıldı.

FOTOĞRAFLI