BURSA'da hafta sonu Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan ve daha sonra şiddetli poyrazın etkisiyle Göynüklü, Çağrışan ile Gündoğdu Köyü'nün ormanlık alanlarına da sıçrayan yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Tek bir noktada başlayan yangında sabotaj ihtimali uzak görülüyor. Yanan alanın 50 hektarın üzerinde olduğunu söyleyen yetkililer, yanan ağaçların oluşturulan 8 ayrı ekip ile teker teker işaretlendiğini açıkladı.
Merkez Osmangazi ile Mudanya İlçesi arasındaki Aksungur ile Çağrışan Köyü arasındaki ormanlık bölgede geçen cumartesi akşamı belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, şiddetli poyrazın etkisiyle Göynüklü, Çağrışan ile Gündoğu Köyü sınırlarındaki ormanlık alanı etkisi altına aldı. AIevlerin Bursa Kent Merkezi'ndeki çok katlı binalardan görüldüğü yangının kontrol altına alınması için İstanbul, Kocaeli, Yalova, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir İtfaiye ekiplerinden destek istendi. Yaklaşık 100 itfaiye ve çok sayıda arazözün görev yaptığı yangında alevler 250 kişinin yoğun çalışması sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı. Yangın gündüz 5 helikopterin havadan müdahalesi ile söndürüldü.
Bursa orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangında zarar gören arazinin 50 hektarın üzerinde olduğunu açıkladı. Alevlerden zarar gören ağaçların teker teker işaretlenmesi için 8 ayır ekip kurduklarını, havadan ise helikopter ile tespit yaptıklarını açıklayan Köksal, yangının çıkış nedenini jandarma ile araştırdıklarını söyledi. Yangının tek bir noktadan başladığını belirten Köksal, "Sabotaj ihtimali uzak görülüyor. Rüzgarın etkisi ile sıçrayan alevler diğer bölgelere sıçradı. Şu anda ekiplerimiz yanan ağaçları işaretliyorlar. Günde 300-500 ağaç ancak işaretliyoruz. Bu konu ile ilgili olarak valimiz önümüzdeki hafta geniş kapsamlı basın açıklaması yapacak" dedi.