BURSA’da havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarında koordinasyonun sağlanması amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tatbikat yaptı. 
Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi Baraj mevkisinde yapılan tatbikatta 5 ilk müdahale aracı, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, yangın komuta aracı, telsiz aracı, ambulans ile 100 personel görev aldı. 5 farklı alanda farklı zamanlarda çıkan yangına ekipler kısa sürede müdahale ettiler.
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bu yıl 100 yılın en sıcak mevsiminin yaşanacağını belirterek geçtiğimiz yıllara nazaran daha dikkatli olacaklarını söyledi. Ahmet Köksal düzenlenen tatbikatla 5 ayrı noktada çıkan büyük bir yangında nasıl söndürme yapılacağı ve koordinenin sağlanması için nelere dikkat edileceğinin personele anlatıldığını kaydederek, "Yangın bir felaket, çıktığı zaman panik oluşuyor. İyi bir planlama yapmazsanız sıkıntılarda beraberinde geliyor" dedi.
Vatandaşların herhangi bir duman veya yangın görürdüklerinde ALO 177 Orman Yangın İhbar hattını aramalarını isteyen Ahmet Köksal, Bursa’da 33 gözetme kulesi bulunduğunu ve 20 ilk müdahale aracı, 39 orman itfaiyesi, 12 su ikmal aracı, 8 dozer, 7 grayder ve 422 yangın söndürme ekibiyle anında müdahaleye hazır olduklarını, 1 ay içinde de yangın helikopterinin de faaliyete geçeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI