Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, ()- DARBE girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un yerine atanan ve kısa bir süre sonra görevden alınan Albay Ali Türk, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa’da gözaltına alınarak Ankara’ya gönderildi.
Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, kendisini Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıtarak toplantı yapmak isteyen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akkuş, gözaltına alındıktan sonra yerine Albay Ali Türk atandı. Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi'nden Bursa'ya gelen ve kısa bir süre İl Jandarma Komutanlığı yapan Ali Türk, görevden uzaklaştırıldı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na ise İçişleri Bakanlığı'nın 02 Ağustos 2016 tarihli atama kararı ile Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu getirildi.  
Ankara’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Albay Ali Türk, 3 gün önce Bursa’da, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Albay Türk, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderildi.

FOTOĞRAFLI