ARINÇ: "ECEVİT'İN ALLAH TAKSİRATINI AFFETSİN"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Manisa'daki 2 günlük çalışma programı kapsamında Salihli İlçesi'nde partililerle bir araya geldi. Arınç, "Allah taksiratını affetsin Ecevit'in. Merve Kavakçı neredeyse 15 yıldır elinde mazbatası olan ama milletvekilliği hakkı kendisinden zorla alınmış bir hanım efendi olarak bizim demokratik tarihimizin en kirli, en utanılmaz sayfasında bir mağdur olarak yerini aldı" dedi.

MERVE KAVAKÇI'NIN MİLLETVEKİLLİĞİ ELİNDEN ZORLA ALINDI

Başbakan Yardımcısı Arınç, Köprübaşı İlçesi'ndeki programın ardından seçim ziyareti için Salihli İlçesi'ne geçti. Burada partililere hitap eden Arınç, "Biliyorsunuz 1995 yılında Manisa'dan milletvekili seçildim. 1999-2002 ve bugüne kadar devam etti. Parlamentoya gittiğimde başı örtülü bir milletvekilinin elinde mazbatası ile geldiğini yemin etmek üzere sıra beklediğini gördüm. Ama onun ismi okunduğunda Merve Kavakçı'dan bahsediyorum, kalabalık bir güruh ayağa kalktı, protesto etti. Merve Kavakçı'ya dışarı dışarı diye bağırmaya başladı. Ve o zaman Allah taksiratını affetsin Ecevit, çok kötü bir konuşma yaparak 'Bu provakatör kadına haddini bildirin' dedi. İçerideki güruh Merve Kavakçı'ya yemin etme fırsatı vermedi. O zaman nasıl kahrolmuştuk. Halbuki ant içmesine hiçbir engel yoktu. Fakat başının etini yediler, sonra vatandaşlıktan attılar.

Merve Kavakçı neredeyse 15 yıldır elinde mazbatası olan, ama milletvekilliği hakkı kendisinden zorla alınmış bir hanım efendi olarak bizim demokratik tarihimizin en kirli, en utanılmaz sayfasında bir mağdur olarak yerini aldı. Biz sabırla ve demokrasi ile milletin vereceği kararla en güzel işlerin yapılacağına inanıyoruz. Bizde dağa çıkmak yok, bağırmak çağırmak yok. Silaha el atmak yok, batsın bu dünya demek yok. Mademki demokrasilerde sandıkla, seçimle bir şeyler yapılabiliyor, o zaman anayasayı değiştirecek gücümüz olsun ki artık bu tür rezillikler yaşanmasın. Hamd olsun 15 yıl didindik, uğraştık ve sonunda geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde TBMM'ye 6 hanım efendi başının örtüsü ile girdi, kıyamette kopmadı. Bu dönem göreceksiniz ki, 6 olan sayı belki 16'ya belki 26'ya çıkacak. Başı açık hemcinsleri ile kardeşlik içinde barış içinde samimiyet içinde birbirlerine kötü gözle bakmadan kendi tercihlerini yaşamış olacaklar" dedi. 

HDP, YÜZÜNÜ MAKYAJLA, RUJLA, RİMELLE SÜSLEMESİN

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Bülent Arınç "HDP, ne kadar doğudan da batıdan da oy alacağım dese de, demokratik ve özgürlükçü bir partiyim dese de millet onların kimler için siyaset yaptığını çok iyi biliyor. Hiç böyle elini, yüzünü makyajla, rujla, rimelle süslemesin. Millet onları bu kılıkların içerisinde çok iyi tanıyor ve biliyor. Onların zaten barajı aştık geliyoruz iddiası yok. Sınırdayız, aşabiliriz de diyorlar, aşamayacak olduklarını da düşünüyorlar tek başına iktidar ümitleri yok" diye konuştu.