Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz ile ilgili Facebook'ta paylaşılan bir haberin altına 'Bu şehre en büyük ihanet ana rahmine düştüğün gündür' yorumunu yazan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz hakkında açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, sözlerin incitici olduğunu, ancak hakaret boyutuna varmadığını belirterek Yıkılmaz'ın beraatine karar verdi.
Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde CHP Bolu İl Örgütü tarafından fener alayının yapıldığı saatlerde Bolu Belediyesi tarafından da Köroğlu Festivali düzenlendi. İzzet Baysal Caddesi'nde yaklaşık 100 metre aralıklarla yapılan iki ayrı programın ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP'nin yaptığı etkinliği eleştirdi. Alaaddin Yılmaz'ın yaptığı açıklamalar Bolu'da günlük bir gazetede yer alırken, facebook'ta da haber paylaşıldı. Hüseyin Yıkılmaz, Facebook'ta paylaşılan haberin altına, 'Bu şehre en büyük ihanet ana rahmine düştüğün gündür' şeklinde yorum yaptı. Alaaddin Yılmaz kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Hüseyin Yıkılmaz hakkında dava açtı.
Hüseyin Yıkılmaz daha önceki savunmasında, "Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında belirtildiği gibi eleştiri hakkı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Her iki tarafta birer siyasi kişilik olup, kamuya mal olmuş insanlarız. Bu nedenle de aramızdaki karşılıklı diyalogların ve konuşmaların eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi.
Alaaddin Yılmaz'ın avukatı Yüksel Gültekin ise "Açıkça müvekkilimin şahsını hedef alan hakarette bulunmuştur. Ana muhalefet partisi ilçe başkanlığı görevi sebebi ile aynı zamanda bu beyanı hakaretin yanında toplumsal kışkırtıcılığı da içermektedir" diyerek, Yıkılmaz'ın cezalandırılmasını istedi.
Yaklaşık bir yıldır devam eden dava dün Bolu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma ile sonuçlandı. Mahkeme, 'Hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı, söz konusu sözler her ne kadar incitici olsa da hakaret boyutuna varmadığı anlaşıldığından sanığın atılı suçtan beraatine karar verilmesi' kararına vardı.

FOTOĞRAFLI