AYDIN'ın Karacasu İlçesi'ndeki Çamköy Mahallesi'nde eşini kaybeden ve yalnız yaşayan 70 yaşın üzerindeki kadınların sayısı, aynı durumdaki erkeklerden 4 kat fazla oldu.
Karacasu İlçesi'nin 150 haneli 530 nüfuslu Çamköy Mahallesi'nde oturan 530 nüfustan 65'ini, eşi vefat eden 70 yaşın üzerindeki kadınlar oluştururken, bu yaşın üzerinde olan ve eşini kaybeden erkek sayısının 16 olması kadınların erkeklere oranla daha uzun yaşadığını ortaya koydu. Çamköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şimşek, köyde yalnız yaşayan yaşlı kadın sayısının fazla olmasını "Her zaman erkeğin omzunda daha ağır yük var. Bir de üzerine kadın dırdırı eklenince erkek daha erken yaşta bu hayattan göç ediyor" diye yorumladı.
Tarımla geçinen Çamköy Mahallesi'nde genç nüfusun yok denecek kadar az olduğunu, yaşlı nüfusun çoğunluğunu da eşi vefat eden kadınların oluşturduğunu ifade eden Muhtar Hüseyin Şimşek, şöyle dedi:
"Mahallemiz halkının tek geçim kaynağı tarım. Ancak son yıllarda tarım eskisi gibi para etmeyince köyün gençleri bir bir şehirlere göç ediyor. Geriye yaşlı nüfus kalıyor. Yaşlı nüfusun da çoğunu dul kadınlar oluşturuyor. Mahallemizde 70 yaşın üzerinde 16 dul erkek varken, 65 dul kadın var. Dul kadın erkeklerin 4 misli fazla. Bu da gösteriyor ki, erkeklerin omzuna binen daha fazla ağır yük var. Erkek bütün evin, ailesinin nafakasını temin etmek zorundadır. Erkek getirirse evde yemek pişer, getirmezse pişmez."

FOTOĞRAFLI