Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), () - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde, yaklaşık 500 bin liralık elektrik borcu bulunduğu için, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan 2 sondaj kuyusuna enerji veremeyen Karlıova Belediyesi, sondaj kuyularında jeneratör kurdu. Ancak her bir jeneratör de günde 150 litre motorin harcıyor.
Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ilçenin içme suyu ihtiyacını gidermek amacıyla yeni açtıkları 2 sondaj kuyusuna tarfo kurmak istediklerini ancak, geçmiş dönemlerden kalma 500 bin liralık borç nedeniyle trafo kuramadıklarını söyledi. Bölgeye enerji sağlayan Aksa Enerji A.Ş. yetkilileri ile yaptıkları görüşmelere rağmen çözüm bulamadıklarını belirterek, şöyle dedi:
"İlçemizin su sıkıntısı had safhadaydı. Bu soruna çözüm için 2 sondaj kuyusu açtık. Buradan sağladığımız içme suyunu ilçe merkezindeki abonelere ulaşımını sağlamak için elektrik enerjisiyle çalışan tarfo kurulması için bir firma ile görüşmeler yaptık. Ancak firma yetkilileri, geçmiş dönemlerden kalan 500 bin TL'lik borç olduğunu, bunun ödenmemesi halinde bu trafoları kuramayacaklarını söyledi. Borcu ödemek için bazı girişimlerde bulunduk, çalmadık kapı bırakmadık. Ancak malesef böyle bir geliri bulamadık."
İçme suyunun abonelere pompalanması amacıyla her iki sondaj kuyusunda birer jeneratör kurduklarını belirten Başkan Bingöl, "Her kuyunun olduğu bölgeye birer jeneratör kurduk. Ancak bu jeneratörler de her biri günde 150 litre mazot harcıyor. Bu da bize büyük bir maliyet oluyor. Belediye olarak zaten büyük borçlarımız var. Böyle giderse daha da çok borçlanacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI