Mutlu YUCA-Taner BAYAR/ANKARA() - ANKARA’da 'Emek, Barış, Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen bombalı saldırıdan yakınlarını kaybedenler hastane bahçesinde gözyaşlarına boğulurken, saldırıdan şans eseri kurtulanlar yaşadıklarını korkuyla anlattılar.
Olay sırasında HDP kortejinde olduğunu belirten Abidin Başboğa, “Patlama yaşandıktan birkaç saniye sonra da karşı tarafta ikinci patlama yaşandı. O anda yaralı arkadaşlarımızı kenarlara çektik. Ankara’nın ortasında böyle bir şey yaşanması çok acı verici bir olay. Biz Manisa’dan geldik otobüslerden indik ve yürüdük. Hiç güvenlik önlemi yoktu. Sağda solda hiç güvenlik önlemi yoktu. Patlamanın ardından çok sayıda polis ekibi geldi” diye konuştu.
Patlamadan 3 dakikayla kurtulduklarını açıklayan Hüseyin Yılmaz ise yaşanan korku dolu anları şöyle anlattı:
“Bu yaşanan büyük bir katliam ve büyük bir kan, büyük bir faşizm. Tam köprünün orada bir anda parçalarını gördük. İzahı güç anlatımı güç. İnsanım diyenin anlaması güç. Ben orada bir tane güvenlik tedbiri bir tane polis görmedim. İçeriye girişte polis yoktu”
Bombalı saldırıdan son anda kurtulan Mehmet Önder ise şunları söyledi:
“HDP kortejinin girişiyle birlikte bombalar patladı. Tam yürüyüşe geçeceğimiz zaman bombalar patladı. Olayın olduğu yere 5-6 metre uzaklıktaydım. Çok sayıda arkadaşımızı buraya getirdik.”
Bombalı saldırıda yakınlarını kaybedenler ise hastane bahçesinde gözyaşı döktüler.

FOTOĞRAFLI