Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi ile Yalıkavak Mahallesi'ni birbirine bağlayıp, aradaki 18 kilometrelik yolu kısaltmak amacıyla yapılacak 40 metre genişliğinde 850 metre uzunluğunda çift tüp ve çift şeritli tünel için bölgede yapılacak kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gergin anların yaşandığı toplantıya katılanlar, arazilerinin değerinin altında kamulaştırılması halinde dava açacaklarını belirtti.
Dağbelen ile Yalıkavak Develer mevkileri arasına yapılacak tünelin kamulaştırma çalışmaları için Belediyesi Yalıkavak binasında düzenlenen toplantıya bölgede arazisi bulunan 40 kişi ile Karayolları yetkilileri katıldı. Katılımcılara, söz konusu tüneli yapacak olan Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgi verildi. Yolun güvenliği ve sağlıklı kullanılması için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Karayolları yetkilileri, "Yaklaşık 300 kişinin arazisinden geçecek tünel ile ilgili kamulaştırma çalışmalarını başlatıyoruz. İlk etapta imarsız alanların kamulaştırmasını yapacağız. Kamulaştırma hizmetleri amacıyla yapacağımız kıymet takdirlerini vatandaşa bildireceğiz. Bir an önce kamulaştırmayı yapıp tünelin inşaatına 2015 yılı turizm sezonu önce başlamayı ve hızla bitirmeyi amaçlıyoruz. Çalışmalar sırasında eski yol kullanılmaya devam edecek" dedi.
'CİDDİ BİR SORUN ORTADAN KALKACAK'
Tünelin yaklaşık 550 gün içerisinde tamamlanacağını belirten Bodrum Belediyesi'nin CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Saruhan da "Özellikle son dört yıldır Yalıkavağı Bodrum'a bağlayan mahallenin en önemli ve tek yolu olan bu güzergahtaki coğrafi şartların zorluğu nedeniyle aşırı trafik yükü oluyor, ulaşım aşırı yavaşlıyor ve kazalar meydana geliyordu. Hem can kaybı, hem zaman ve mal kaybını önlemek amacıyla Karayolları'na yaptığımız müracaatlar olumlu sonuç verdi ve 850 metrelik tünelin ihalesi yapıldı. Bodrum-Yalıkavak arası çift tüp ve çift şeritli tünel yapılarak hem zaman kaybı hemde can kayıplarını ortadan kaldıracak. Bölgenin en önemli sorunlarından birisi böylece aşılmış olacak" dedi.
Zaman zaman gergin anların yaşandığı toplantıda bazı katılımcılar, arazilerinin değerinin altında kamulaştırılması halinde toplu halde dava açacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI