Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen Fener alayına binlerce kişi katıldı. Atatürk ve Türk bayrakları ile yürüyüşe katılan Bodrumlular ve tatilcilere barlarda eğlenenlerde destek verince festival gibi görüntüler ortaya çıktı.
Bodrum'da 92'nci Zafer Bayramı büyük coşku içerisinde kutlandı. Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki Milta Marina'nın önünden başlayan iki kilometrelik fener alayı yürüyüşüne Bodrum Vosvos Kulübü'nün 37 otomobili, Bodrum Çarşı Grubu, Milas'ın Çomakdağ Köylüleri, Bodrum Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Akut ekibi ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı yaklaşık 6 bin kişi ellerinde Türk ve Atatürk bayrakları ile bayramı kutladı. Bodrum Belediyesi tarafından dağıtılan meşaleler yakılınca yürüyüş sırasında barlarda eğlenenlerde havai fişek ve maytaplarla fener alayına destek verince ortaya festival gibi görüntüler ortaya çıktı.
Bodrum'un son süngercisi Aksona Mehmet Baş'ın süngerlerle ve Atatürk posteri ile süslediği son süngerci teknesi büyük ilgi gördü. Birçok Bodrumlu yanlarında küçük çocuklarını da alıp gelirken bazı vatandaşların tekerlekli sandalyelerde yürüyüşe katıldığı ve tatilcilerinde Zafer Bayramı kutlamalarına katıldıkları görüldü. 15 yaşındaki Ece Kavaklı ile 14 yaşındaki Berfin Bakır'ın Türk bayrakları ile süslenmiş AKUT kamyoneti üzerindeki Atatürk büstünün yürüyüş boyunca yanından ayrılmamaları dikkat çekti. Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüş sırasında tüm bar ve eğlence mekanlarında defalarca 10. Yıl Marşı çalınarak, fener alayına katılanlarla birlikte söylendi. Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde biten yürüyüş saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI