BODRUM'da, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle sivil toplum örgütleri ortak basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Bodrum Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum Halikarnas, Turgutreis ve Yalıkavak Şubeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muğla Barosu Kadın Komisyonu Bodrum Temsilciliği ve Turgutreis Elele Dayanışma Derneği '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle ortak basın açıklaması yaptı. Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu'nda bir araya gelen sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını Cumhuriyet Kadınları Derneği Turgutreis Şubesi sorumlusu ve aynı zamanda Bodrum Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Funda Akçalı yaptı. Akçalı, Bodrum Belediyesi tarafından ilçede bir kadın sığınma evinin yapılması için çalışmalara başladığını belirterek, "Kadına yönelik şiddetin boyutları geleneksel ön yargılar, toplumsal duyarsızlık ile büyüyor. Şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor. Kadınların öz saygısını, şiddete direnme ve hak arama arzusunu zayıflatıyor ya da yok ediyor. Ekonomik bunalımlar ve yoksulluk kadına yönelik şiddeti büyütüyor. Günümüzde binlerce kadın merdivenden düştüğünü söylüyor. İnanıyor musunuz? Biz inanmıyoruz. Çünkü şiddet gören kadın korkar, bu nedenle şiddeti gizleme eğiliminde olur. Kendine olan saygısını yitirtir" dedi.

Akçalı, caydırıcı yasal tedbirler alınmasını, şiddete uğrayan kadınlar için sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ana-baba eğitim programlarının yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI