MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir sitenin, sağnak yağmurlar nedeniyle çatlayan ve bir vinç yardımıyla desteklenen 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, büyük bir gürültüyle yıkıldı. Olay anında duvarın yakınında alınacak önlem ve yapılması planlanan çalışmayı tartışan inşaat mühendisi ve işçiler son anda kaçarak canlarını kurtarırken, 12 villadan 2'sinin duvarlarında çatlaklar oluştu. 4'ü site içindeki, 2'si de çevresindeki toplam 6 villa tedbir amacıyla boşaltıldı.

Gümbet Mahallesi, Amiral 7 Tatil Sitesi'nin 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, iki gün önce yağan sağnak yağmurların zemini yumuşatması nedeniyle çatladı. Bunun üzerine bugün öğleden sonra vinçli kamyon getirilerek, çatlayan istinat duvarı desteklendi. Bir yandan da inşaat mühendisi Şehabettin Doğan, bir grup işçiyle istinat duvarının alt bölümünde güçlendirme için yapılacak çalışmalar hakkında görüşürken bir anda istinat duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. İnşaat mühendisi Doğan ve işçiler kaçışarak son anda canlarını kurtardı. Gürültüyle endişeye kapılan sitedekiler panikle kendilerini dışarı attı.

Kamyonlu vincin bir bölümü yıkılan duvarın enkazı altında kalarak zarar görürken, sitedeki 12 dubleks villadan 2'sinin duvarlarında çatlaklar meydana geldi, birinin de müştemilatı duvarla birlikte yıkıldı. Olayın ardından sitedeki 4 ve yakınındaki 2 villa tedbir amacıyla boşaltıldı.
Eşi ve çocuklarıyla korku içinde dışarı kaçan Mehmet Faiz, "Sitenin duvarı iki gün önce açılmaya başlamıştı. Ancak, yıkılacağına kimse ihtimal vermiyordu. Olay anında evde oturuyorduk. birden gürültüyle irkildik, bir an nereye kaçacağımızı şaşırdık. Artık, bu evde kalamayız. Yandaki villanın üzerimize yıkılma riski var. Zamanında gereken tedbirler alınsaydı, böyle olmazdı" dedi.

İnşaat mühendisi Şehabettin Doğan da "Aşırı yağmur nedeniyle istinat duvarının arkasındaki dolgu toprakta çökme olmuş, kuvvetlendirme çalışmaları yapmaya başlamıştık. Vinci tedbir amaçlı getirdik. Ancak, yağışın fazla olması bu sonucu doğurdu. Olayda can kaybı olmaması tesellimiz" diye konuştu.
Sitenin çevresinde önlem alan polis kimseyi yaklaştırmazken, çökmeyle ilgili soruşturma başlatıldı.