Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçe Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, ilçenin Rusya'da ve Rusça konuşan ülkelerde tanıtımı için başlatılan çalışmalar kapsamında gelen National Geographic Rusya Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Aleksander Zheleznyale ile Rus gazetecileri ağırladı.
National Geographic Rusya Dergisini'nin Genel Yayın Yönetmeni Aleksander Zheleznyale, fotoğrafçı Natalia Chernnyavtseva ve fotoğrafçı Mearia İsiemina bu sabah Bodrum'a geldi. Rusya'da ve Rusça konuşan ülkelerde Bodrum'un tanıtması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilçeye gelen grubu, CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Milta Marina A.Ş.'de karşıladı. Ardından Zheleznyale ile Başkan Kocadon, kısa bir konuşma yaptı.
Bodrum'a Haziran ayı sayısında 2 ila 4 sayfa arasında yer verileceğini belirten Zheleznyale, "Daha önce Marmaris ve Antalya'da benzer tanıtımlar yaptık. Rusya'da okurlarımız tarafından bu iki kentte büyük ilgi gördü ve tatil için yoğun bir talep oldu. Bu kez de daha önceden çok iyi bildiğimiz Bodrum'dan cennet koylarını ve doğa güzelliklerini dergimizde röportajlarla yayınlayacağız. Bodrum dünya markası olmakla birlikte kaliteli zengin turistler tarafından yeterince tanınmıyor bu iyi bir fırsat olabilir" dedi.
Moskova'da açılan Bodrum Tanıtım Bürosu'nun dışında önümüzdeki ayda Bakü'de turizm tanıtım bürosu açacaklarını belirten Kocadon, "Antalya'ya daha çok Rus turist geliyor olabilir ama Bodrum'a getireceğimiz Rus turistler haftada 1600 dolar harcarken, Antalya'daki Rus turistler 800 dolarda kalıyor. Amacımız ilçemize gelecek olan Rus turist sayısını bu tür tanıtımlarla yüzde 50 oranında arttırmak. Tanıtım ofisini açtığımız günden bu yana Rus medyası ve yayın organlarında ilçemize olan ilgisi arttı. Bodrum'dan sadece yaşamak için villa alan Rusların yanı sıra yatırım yapmak için sıraya giren ve büyük araziler arayan Rusların sayısında da ciddi artışlar oldu. Daha çok yayın organını ilçemizde konuk ederek Bodrum'u daha çok tanıtacağız bu tanıtımda büyük emeği geçen Kaplan Turizm Danışmanlık Şirketi'ne teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Kocadon, Rus grup ile koylarda tekne turuna çıktı.

FOTOĞRAFLI