Hülya ELTEŞ/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde toplantı düzenleyen eski milletvekili Akın Birdal, 23 Ekim'de İstanbul'da yapılacak 'Demokrasi İçin Birlik Buluşması'na katılım çağrısı yaptı.
Eski milletvekili Akın Birdal, 23 Ekim günü İstanbul'da yapılacak 'Demokrasi İçin Birlik Buluşması' öncesinde, Bodrum'da toplantı yaptı. Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği'nde yapılan toplantıya; eski Milletvekili Akın Birdal'ın yanı sıra, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, Gazeteci-Yazar Nazım Alpman da katıldı. Toplantıda 'Demokrasi İçin Birlik Buluşması'yla ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca buluşma ilkeleri ve buluşma sonrası oluşturulacak mücadele hattı ve işleyişiyle ilgili görüş ve öneriler alındı.
İlk toplantının İzmir'de yapıldığını belirten Birdal, "İkinci toplantımız Ankara'da, sonra Mersin ve Diyarbakır'da yapacağız bu bölge toplantılarını. 23 Ekim günü yapılacak olan bu hareket, lidersiz bir hareket olacak, ama sözcümüz Rıza Türmen. Hiyerarşisi olmayacak, çoğunluğun egemenliğine karşı çıkıyoruz, herkes eşitlik temelinde kendisini ifade edebilecek. Herhangi bir siyasi partinin şemsiyesi altında olmayacak. Herkes kendi özgün yapısını koruyarak gelecek. HDP'li HDP'li olarak, ÖDP'li ÖDP'li olarak, Alevi arkadaşlar kendi kimliklerini koruyarak gelecek. Merkezi bir örgütlenmeye bağlı olmayan, ideolojiler arasında bir oydaşma olmayacak. Kutuplaşmayı ortadan kaldırmayı amaçlayan bir hareket bu. Bütün faşist darbelere karşı, katılımcı, çoğulcu bir demokrasi sınırları içinde kalınacak. Biz toplantıyı sürekli kılmak istiyoruz" diye konuştu.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli de, "Bir cephe olmasa bile bir demokrasi buluşması çağrısı altında buluşmalıyız. Bu bir zorunluluk haline geldi artık" dedi.

FOTOĞRAFLI