Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Cumhuriyet'in 93'üncü yılı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Balosu düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün de katılımıyla gerçekleşen gecede, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
CHP Bodrum İlçe Teşkilatı ve Bodrum Belediyesi tarafından Heredot Kültür Merkezi'nde organize edilen Cumhuriyet Balosu'na 500 kişi katıldı. Geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, çok sayıda partili ve davetli katıldı. 10. Yıl Marşı ile başlayan geceyi Didem Esentürk ve Serdar Şaver şarkıları ile renklendirdi. Atatürk'ün sevdiği tango şarkılara da yer verilen gecenin açılış dansını 87 yaşındaki Şükran Torunoğlu ve 76 yaşındaki Gültekin Kuran yaptı.
Gecede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara'da 'Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştireceklerini söyledi. Bingöl, Cumhuriyet'in parlamenter demokratik sistemin, demokrasinin en iyi hüküm sürdüğü yönetim şekli olduğunu belirterek, "O nedenle Cumhuriyet çok değerlidir. Bu ülke AR-GE'lere, şirketlere, şahıslara emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülkedir. Bu ülkede kanla yazılmış çok ciddi bir tarih sonucunda Cumhuriyet kurulmuştur. O nedenle çok değerlidir ve Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Şimdi hepimize düşen görev kayıtsız şartsız Cumhuriyet'i koruyup kollamaktır. Diktacı bir anlayışla, tekli bir anlayışla bu günlerde hayat geçirilmeye çalışılan başkanlık sistemine sonuna kadar karşı çıkacağız. Biz parlamenter sistemi, cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, barışı, kardeşliği ve huzuru sonuna kadar bu ülkede tesis etmek adına bir siyaset anlayışını, ne pahasına var olursa olsun sürdüreceğiz. Kararlıyız, inançlıyız" şeklinde konuştu.
'TÜRKİYE'NİN CHP'YE İHTİYACI VAR'
Bingöl; Türkiye'nin, sigorta görevi gören CHP anlayışına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bizim yapmamız gereken çok temel bir iş var, o da artık bu ülkede bütün kurumların, üniversitelerin, basının, iş dünyasının teslim alındığı bir dönemde hayatta kalan tek güç olan, hiçbir şekilde bölemedikleri, yok edemedikleri Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve onun çok değerli siz mensuplarını büyük bir dayanışma ruhunu geliştirmemiz, birliğimizi muhafaza edip bu tekli anlayışı bu ülkeden defedinceye kadar kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmektir. Aramızdaki bir takım olumsuzlukları geçmişte yaşanan bir takım rekabet nedeniyle ortaya çıkan anlaşmazlıkları asla ve asla sorun etmemeliyiz. Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin o sigorta görevi gören anlayışına ihtiyacı var" dedi.
'CUMHURİYETİ YAŞATMAK TÜRKİYE'Yİ BİRİNCİ SINIF BİR ÜLKE YAPMAKTAN GEÇİYOR'
Cumhuriyetin emanet edilen en değerli varlık olduğunu ifade eden Tekin Bingöl, "Yarın kutlayacak olacağımız Cumhuriyet bize emanet edilen en değerli varlıktır. Bu ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini garanti altına almanın yolu bu gerici anlayışı def etmekten geçiyor. Cumhuriyeti yaşatmak Türkiye'yi birinci sınıf bir ülke yapmaktan geçiyor. Öyle bir siyaset güdülüyor ki; şu anda Türkiye bütün dünyada maalesef itibarsızlaştırıldı. Hani bahsediyorlardı ya, sıfır sorunlu dış politika, işte bundan vazgeçildi, değerli yalnızlık. Yalnızlığın değerlisi yok ama, bu ülkeyi değersiz bir yalnızlığa AKP iktidarı mahkum etmiştir. Buradan da Türkiye'yi çekip çıkartacak olan sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi'dir." 
Tekin Bingöl konuşmasının ardından davetlilerle birlikte Bodrum yöresi oyunları oynadı. Bingöl daha sonra balodan ayrıldı. Balo geç saatlere kadar devam etti.

FOTOĞRAFLI