BODRUM'da dün akşam üç saat süren sağanak yağmur bayram önesi kabus yaşattı. 12 saatte metrekareye 230 kilogram yağmurun düştüğü Bodrum, dağlardan gelen sel sularıyla savaş alanına döndü. Geçmişte dere olan ancak yapılaşmayla cadde ve sokağa dönüşen kent merkezinde sel suları önündeki onlarca otomobili kibrit kutusu gibi sürükledi. Sabah durumu görenler can kaybı olmamasına şükretti.
Bodrum sağanak yağmur dün akşam saat 21.00'den itibaren etkili olmaya başladı. Bayram tatili nedeniyle nüfus yoğunluğu artan kentte sağanak üç saat sürdü. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmurun geçmesini bekleyen Bodrumlular, bir süre sonra dere kabusu yaşadı. Gökçeler Dağı'ndan gelen sel suları kent kurulduğunda dere olan cadde ve sokakları doldurdu. Ağaç dallarını da taşıyan çamurlu sular önüne ne geldiyse sürükledi. En kalabalık günlerini yaşayan Bodrum'da cadde ve sokakların araç parkları nedeniyle sıkışık olması facianın boyutunu arttırdı. Bir süre sonra da sel suları önüne gelen motosiklet, otomobil ne bulduysa denize doğru sürükledi. Araçlar üst üste binince, caddelerdeki su daha da yükseldi, evlere işyerlerine de doldu.
SEL ARAÇLARI 300 METRE SÜRÜKLEDİ 
Üçkuyular Caddesi, Dere Sokak, Hamam Sokak, Atatürk Caddesi, Cevat Şakir Caddesi'nde yüksekliği iki metreyi geçen sel suları onlarca aracı 300 metre ilerideki Azmak başı köprüsüne kadar sürükledi. Bazı motosikletler ise denize sürüklendi. Bu sırada sel sularına sokakta, caddede yakalanan araç sürücüleri ve yayalar büyük korku yaşadı. Sürüklenen bazı araçlardaki sürücü ve yolcular diğer vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Şiddetli sağanak üç saat kadar sürdü. Selin şiddetiyle kaldırımlar söküldü, asfaltlar yarıldı. Selden son yıllarda sayıları artan dev alışveriş merkezleri de nasibini aldı. Son teknolojiyle inşaa edilen bazı alışveriş merkezlerinin içi dize kadar su doldu. Yağmurun şiddetini kaybetmesiyle kurtarma çalışmaları başladı.
DAĞDAN GELEN SEL 2-3 METREYİ AŞMIŞTI 
Facianın boyutu sabah gün aydınlanmaya başlayınca daha iyi ortaya çıktı. Kent merkezinin savaş alanına döndüğünü görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Kent merkezinde evlerinin önüne motosiklet ve otomobillerini bırakanlar sabah dışarıya çıktıklarında bulamadı.
Üçkuyular Caddesi'ne park ettiği otomobilini tam 300 metre aşağıda bulan Ertan Başar, "Bodrum'da böyle bir felaketi hiç görmedim. Bu felaketin önünde hiçbir belediye, hiçbir kurum duramazdı. Dağlardan gelen sel suları 2-3 metreyi aşmıştı. Ben de aracımı 300 metre sürüklenmiş olarak buldum. Önemli olan can kaybı olmaması" dedi.
İŞYERİNE GELEN ESNAF ŞOKE OLDU
Sabah saatlerinde işyerlerine gelen esnaf şoke oldu. Bazı otomobillerin işyerlerine girdiği görüldü. Yüze yakın işyeri ile binin üzerinde evi su bastığı belirlenirken 100 kadar otomobilin sürüklenerek büyük hasar gördüğü ortaya çıktı. Kuaför Mehmet Bayır, "Şu anda dükkanım tamamen bitmiş durumda, 2 metre yüksekliğinde dükkana su girmiş şok içindeyim" dedi.
BARLAR SOKAĞI SAVAŞ ALANI GİBİ
Dünyaca ünlü Barlar Sokağı'nda bu sabah yürüyüşe çıkanlar gördüklerine inanamadı. Üst üste binmiş otomobiller, moloz ve çamurun içerisinde motosiklet ve otomobilleri görenler şaşkına döndü. Turistler de büyük şok yaşadı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Bodrum'a gelerek bir kriz masası oluşturdu. 
KOCADON: BU BİR AFET
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bugüne kadar böyle bir felaket yaşamadıklarını söyledi. Başkan Kocadon, sabaha kadar tüm ekiplerin uyumadan çalıştığını belirterek, "Bodrumluyum. Ben böyle bir felaket görmedim. Bunun adı aslında tam bir afet. Bodrum şu anda savaş alanı gibi. Sabaha kadar çalıştık. En büyük desteği de özel sektörden görüyoruz. Özel sektör hem işçi hem de araç bakımından bize çok destek oluyor. Bayram öncesi bunu yaşamamız üzücü. Ancak en büyük tesellimiz tek bir can kaybının olmaması. Büyükşehir belediye başkanımız şu anda buraya geldi ve kriz masası oluşturduk. Bodrum'u acil olarak bayrama hazırlayacağız. Ancak Bodrum'un alt yapısının büyük bir bölümü hasar gördü. Onlarca araç ev ve işyeri sular altında kaldı. Benim de otelim ilk kez sular altına kaldı. Şu anda hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.
Bodrum Belediyesi ekipleri temizlik çalışmalarına başlarken, Muğla Büyükşehir Belediyesi, AKUT ve AFAD ekipleri de çalışmalara başladı.
REKOR YAĞIŞ
Meteoroloji verilerine göre Bodrum'da dün 09.00 ile bugün 09.00 saatleri arasında tam 230 kilogram yağmur düştüğünü bunun rekor olduğunu bildirdi. Ancak sağanağın etkiliği olduğu 3 saatte ise tam 161 kilogram yağmurun düştüğü, bunun facianın boyutunu büyüttüğü bildirildi. Bu arada sonbaharın ilk yağmuru olması nedeniyle toprağın suyu emmediği, derelerin ağaç dalları çöplerle dolu olduğu, sel sularının çamur olarak akmasının altlyapıyı tamamen iflas ettirdiği gözlendi.
Öte yandan yıllar önce altı derenin üzerine kurulan Bodrum kent merkezinin yapılaşma nedeniyle bu sıkıntıyı her yıl yaşadığı ancak ilk kez bu kadar büyük sel felaketinin görüldüğü hatırlatıldı.

FOTOĞRAFLI