Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bodrum Grup Amirliği (KOM) ekipleri, darbe girişimi sonrası Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'Merter Koleji kemik kadrosu' olarak adlandırılan aralarında işadamları, öğretmen ve okul yönetiminden kişilerin de bulunduğu Mustafa Er, Servet Öztürk, Ali Özçelik, Ceyhun Üstüner, Ali Rıza Pekdemir, Hakan Akçaalan, Kadir Kurt, Sayit Gönen, Ömer Faruk Koçdoğdu, Ali Yetimoğlu, Halil İbrahim Avcı, Osman Sargın, Mustafa Acar ve İzmir Tire'de yakalanıp kente gönderilen ve 'FETÖ'nün Bodrum İmamı' olduğu öne sürülen 'Asım' kod adlı Çağrı Acar'ı gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 14 kişi, bugün Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltındaki kişilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda bulunan 20 bilgisayar ve tablet, örgütsel doküman, Fetullah Gülen kitapları, CD'ler, çok sayıda 1 dolara el konulduğu da ifade edildi.
ÜÇ TUTUKLAMA
Dün adliyeye sevk edilen 4 kişiden Bodrum Sanayici İşadamları Derneği (BOSİAD) üyesi Vural Öztürk, Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesi Mustafa Sırtı ve Mustafa Pekdemir tutuklandı. Kent Medya Grubu imtiyaz sahibi ve BOSİAD üyesi olan Oğuz Poyraz ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI