ANKARA, () - BİRLEŞMİŞ Milletler'in (BM) bugün yayınladığı raporda, dünyada açlığın azaldığı, fakat 805 milyon insanın hala kronik şekilde yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya bulunduğu bildirildi.
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından her yıl yayınlanan 'Dünyadaki Gıda Güvencesizliğinin Durumu' (SOFI 2014) raporuna göre, son on yılda dünyada açlık çeken nüfusun sayısında 100 milyon, 1990- 92'den beri ise 200 milyonluk önemli bir düşüş gözlendi.  Rapora göre gerekli adımlar hızla atılırsa, 'Binyıl Kalkınma Hedeflerinden biri; 2015'te açlık çeken nüfusun oranının yarı yarıya azaltılması' projesi başarılabilir. Şu ana kadar 63 gelişmekte olan ülke bu hedeflere ulaştı ve 6'sının daha 2015'te ulaşması bekleniyor. 'ULUSLARARASI TOPLUM YARDIM İÇİN TEŞVİK EDİLMELİ'
FAO, WFP ve IFAD'ın genel direktörleri José Graziano da Silva, Kanayo F. Nwanze ve Ertharin Cousin raporun önsözüne şunları yazdı:
"Bu, açlığa karşı verdiğimiz savaşta galip gelebileceğimizin ve uluslararası toplumun yardımıyla ülkeleri ilerleme kaydetmeleri için teşvik etmemiz gerektiğinin bir kanıtı. Giderek artan, tatmin edici ve sürdürülebilir şekilde açlığı azaltmak ancak siyasi kararlılıkla mümkün gözükmektedir. Bu hedefe ülkelere özgü zorluklar göz önüne alınarak, farklı politika seçenekleri, geniş katılım ve deneyimlerden çıkarılmış derslerden oluşan bir anlayışla varılabilir."
Sahra altı Afrika'da 4 kişiden birinin hala kronik açlık çektiği vurgulanan raporda, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgesi Asya'nın ise 526 milyon aç insanı barındırdığı kaydedildi.