Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,()-BİTLİS Valiliği ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Valilik Kupası Kayak Yarışları' başladı.
Bitlis merkezde bulunan El Aman Hanı ve Erhan Onur Güler Kayak Tesisleri’nde düzenlenen yarışlara kayaklı koşu, alp disiplini ve snowboard dallarından yaklaşık 100 sporcu katıldı. Yarışların startını Bitlis Valisi Ahmet Çınar verirken, yarışlara katılan sporcular da dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. El Aman Hanı Kayak Merkezi'ndeki yarışları takip eden Vali Ahmet Çınar, Bitlis'te hem milli hem de amatör olarak çok iyi kayakçıların olduğunu söyledi.
Vali Çınar, "Bitlis’in karı kışı bol, bu da kayak sporcularının ve hobi olarak ilgilenenler için büyük bir nimettir. İlimizde 3 kayak tesisimiz mevcuttur. Bugün Rahva bölgesinde bulunan El Aman Hanı tesislerindeyiz. Burada Valilik Kupası adı altında gençler, yıldızlar, bayanlar, erkekler ve minikler olmak üzere 5 ayrı kategoride kayaklı koşu müsabakası yapılıyor. Tabi karı kışı bol olan Bitlis’te kayak yarışlarına çok şükür çocuklarımızın ve gençlerimizin büyük ilgisi var. Dolayısıyla çok sayıda hem milli hem amatör hem de hobi olarak bu işi yapan çok iyi kayakçılarımız ve çok sayıda kayak yapanlar var. Bugün güzel bir gün ama şu an kar yağışı başlasa da yarışmaya engel değildir. Yarışlarımızı inşallah tamamlayıp arkadaşlarımızın birinciliklerini ve şampiyonlarını ödüllendireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI