MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan Bodrum Bisiklet Topluluğu üyeleri, sahil turu yaptı. Topluluğun 30 üyesinin katıldığı tur, ilçe merkezinden başlayıp Ortakent- Yahşi Beldesi’ne ulaşıldıktan sonra aynı güzergahtan geri dönülmesiyle tamamlandı.
Bodrum’da bir yıldır faaliyet gösteren ve zaman zaman çeşitli aktiviteler düzenleyen Bodrum Bisiklet Topluluğu, hafta sonunda yaklaşık 20 kilometrelik bir tura çıktı. Denizciler Derneği önünden başlayan turu organize edenlerden topluluk üyesi Ufuk Boy, "Sahil şeridini takiben Yahşi sahiline ulaşacağız. Tekrar aynı güzergahtan geri dönerek turu tamamlayacağız. Bisikletin bir ulaşım aracı olarak benimsenmesini amaçlıyoruz. Şehir içinde trafik sorununa bir çözüm olabileceğini göstermek istiyoruz. Aynı zamanda spor da yapıyoruz" dedi.
Topluluğa bir hafta önce üye olduğunu ifade eden İnci Fügen Yılmaz ise "Keşke herkes bisiklete binse, trafik sorunu yaşanmasa. Ben araba kullanmayan biriyim. Her yere bisikletle gidiyorum. Trafiğin içinde yanımdan kamyonlar geçerken korkuyorum. Onun için bisiklet yolu olmasını istiyoruz. Herkesi bisiklet binmeye davet ediyorum" diye konuştu. Bisikletlilere, Bodrum Belediyesi motosikletli zabıta ekibi de eşlik etti.