MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde 3'üncüsü gerçekleştirilen Kaunos Bisiklet Buluşması'na katılarak yaklaşık 120 km'lik turda pedal çeviren bisiklet tutkunları, etkinlik sonrası ilçenin tarihi ve ören yerlerini gezdi. Ülkenin çeşitli kentleri dışında Almanya'dan da gelen sporcuların aralarında yer aldığı bisiklet tutkunları, ilçeye hayran kaldı.
Ankara'dan 35, İzmir'den 25, Eskişehir'den 10, İstanbul'dan 5, Muğla'dan 30, Afyon, Burdur ve Düzce'den birer bisikletçinin yanı sıra, Almanya'dan da 2 bisikletçinin katılımıyla Köyceğiz'de gerçekleşen 3'üncü Kaunos Bisiklet Buluşması'na katılan bisiklet tutkunları, ilçede şehir turuna çıktı. Tarihi ve ören yerlerini gezen sporcular, özellikle Sultaniye Kaplıcası ile Yuvarlakçay'a hayran kaldı. Yuvarlakçay'da 12 derecelik sudan hiç çıkmayan bisiklet tutkunları, öğle yemeğinde kiremitte tereyağda alabalık keyfi ile tur sonrası yorgunluk attı. Bisiklet tutkunları, organizasyonun 2015 yılı ayağı için de şimdiden kayıt yaptırdı.
"AMACIMIZ YARIŞMAK DEĞİL, GEZMEK VE GÖRMEK"
Turu düzenleyen Serkan Taşdelen, sponsor kabul etmediklerini ve 130 liralık katılım ücretiyle etkinliği gerçekleştirdiklerini vurguladı. Taşdelen, "Bu ücret ile Cuma ve Cumartesi sabah, öğle ve akşam yemekleri ile Pazar günü de kahvaltı ve öğle yemeği verdik. Özel olarak tur adına bir anı olarak saklanacak tişörtler yaptırdık. Sultaniye Kaplıcası'ndan Köyceğiz'e gezi yaptıran 4 tekne kiraladık ve çadırda konaklama yaptık. Rakamın düşük olması her şeyin maliyetine olmasından kaynaklandı. Üç gün boyunca kimseye bağımlı olmadan hem tatil ve hem de spor yapılmış oldu. Artık buluşmamız geleneksel hale geldi. Önümüzdeki sene de sponsor almayı düşünmüyoruz. Buluşma sayımız yine 100 civarında olacak. Sayı fazlalaştıkça sorun da fazlalaşıyor. Amacımız yarışmak değil, gezmek ve görmek" dedi.

FOTOĞRAF