Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- İZMİR'de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Salih Irmak'ı dün yolcu tarafından darp edilmesinin ardından, bugün de Karşıyaka'da yine İZULAŞ'ta çalışan otobüs şoförü Ahmet Aydost (32) yol verme tartışması yüzünden darp edildi. Olaydan sonra toplanan otobüs şoförleri kontak kapatarak, yetkililerin gerekli önlemleri almamasından ve otobüslerdeki diğer yolcuların kendilerini bu tür durumlarda yalnız bıraktığını belirterek eylem yaptı.

Cumartesi günü saat 13.30 sıralarında 70 numaralı 35 BRV 45 plakalı Şirinyer Aktarma-Halkapınar otobüsünde şoför Salih Irmak'ın otobüs seyir halindeyken yolcu tarafından darp edilmesinden sonra bugün Cumhuriyet Mahallesi'nde İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Ahmet Aydost, yol verme meselesi yüzünden tartıştığı bir kişi tarafından darp edildi. Aydost Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Ardından Örnekköy Polis Merkezi'ne giden Aydost saldırganlardan şikayetçi oldu. Bir gün arayla yaşanan darp olayından sonra İZULAŞ'a bağlı hatlarda çalışan yaklaşık 150 otobüs şoförü kontak kapattı ve Gaziler Caddesi'nde bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı. Zaman zaman yolu trafiğe kapatan şoförler, "Şoföre uzanan eller kırılsın", "İzmir uyuma şoförüne sahip çık" sloganları attı.

Yol verme tartışması yüzünden darp edilen Ahmet Aydost, "Pazaryerindeki trafiğin sıkışık olması nedeniyle, yol verme tartışması yaşadık. Araç sürücüsü aracından inerek benim üzerime yürüdü. Beni tehdit etti. Kendimi savunmak amacıyla ondan önce davrandım. Yanımda taşıdığım biber gazıyla müdahale ettim. Sonra şahıs geri kaçtı. Daha sonra Karşıyaka maçından çıkan taraftarlar otobüsün etrafını sardılar ve otobüse vurmaya başladılar. Taraftarlardan biri otobüsün kapısın acil çıkış kapısına açarak otobüse bindi. Diğer yolcular müdahale etti. Ancak otobüse birkaç kişi daha bindi. Sonra beni darp etmeye başladılar. Kavgayı yolcular ayırdı. Hastaneden 1 gün rapor aldım. Daha dün bir arkadaşımız darp edildi. Gece boyunca onun yanandaydık. Bugün de ben darp edildim" dedi.

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Belediye İş Sendikası İzmir 1' nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, darp edilen şoförlerin yalnız olmadığını belirterek, "Arkadaşlarımızın örgütsel destekleri için hepinize teşekkür ederim. Buna benzer olaylara sürekli maruz kalıyoruz. Şunu buradan belirtmek istiyorum ki; Bizim amacımız, İzmir halkının mağdur edilmesine yönelik yapılmış eylem değildir. Bizim amacımız işverenimize karşı yapılmış bir eylem de değildir. Ancak hem İzmir halkının ve işverenimizin bizi sahiplenmesi adına, duyarlılığa davet etmek için ve en önemli şoför arkadaşlarımızın yalnız olmadığını göstermek istiyoruz" dedi. Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAF