ULU  Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında Dolmabahçe’de binlerce kişi tarafından anıldı. Sabah erken saatlerinde Dolmabahçe Sarayı girişinde oluşan kuyruk nedeniyle saat 9’u 5 geçe içeri giremeyen binlerce kişi oldukları yerde saygı duruşunda bulundu.

Atatürk’ü anmak için, ellerine Türk bayrağı alan İstanbullular Dolmabahçe’ye koştu. Kalabalığın girişte kontrolden geçirilerek içeri alınması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu, kalabalığın sayısı her geçen saat daha da arttı. Ellerinde Türk bayrakları kadını, yaşlısı, çocuğu, okul öğrencisi, çeşitli sivil toplum örgütü üyesi binlerce kişi Atatürk’ü öldüğü saatte, öldüğü yatağın başında anmak için beklemeye başladı. Ancak Dolmabahçe’ye gelenlerin çok az bir kısmı içeri girebildi. Saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla birlikte herkes bulunduğu yerde saygı duruşuna geçti. Trafikte olanlar araçlarını durdurarak dışarı çıktı ve saygı duruşunda bulundu. Yollarda trafik tamamen durdu.

TGB’LİLER İSTİKLAL MARŞI VE ANDIMIZ’I OKUDU

Dolmabahçe Sarayı girişinde bulunan kalabalık sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Türkiye laiktir laik kalacak” şeklinde sloganlar attı. Dolmabahçe’de bulunan çay bahçesinde toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup ise anmadan sonra İstiklal Marşı ve Andımız’ı okudu. Burada kurulan platform üzerinde yapılan konuşmaların ardından Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalındı. Anma töreninin bitmesinden sonrada saray girişindeki yoğunluk saatlerce devam etti.
Her 10 Kasım’da Dolmabahçe açıklarında bekleyen askeri gemi yine anma sırasında açıkta bekletildi.