BİLECİK Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Çocuk Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.
Bilecik'te 29 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9'uncu Geleneksel Çocuk Festivali, şenlik yürüyüşü ile başladı. Belediye binası önünde başlayan yürüyüşe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Ak Partili Selim Yağcı, daire müdürleri ile çok sayıda çocuk katıldı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşte, çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen animatörler ilgi topladı. Yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları ve kukla gösterisinin ardından festivalin açılış kurdelesini çocuklar kesti.
Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada "Sevgili çocuklar, sizler yalnızca aileleriniz için değil, milletimiz ve devletimiz için de çok kıymetlisiniz. Bugün bunun bir göstergesi olarak, sizleri daha neşeli hale getirmek için düzenlenen bu festivalde sizin mutluluğunuzu paylaşıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı da çocuklara güzel bir Bilecik, güzel bir Türkiye ve güzel bir dünya bırakmak istediklerini söyledi. Yağcı şöyle konuştu:
"Bilecik Belediyesi olarak bu sene dokuzuncusunu düzenlediğimiz çocuk festivalimizin tüm çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı. Onların mutlu, birlik beraberlik içinde geleceğe emin adımlarla yürümesi için Bilecik Belediyesi olarak 9 yıl önce başlattığımız bu etkinliklere aynı coşkuyla, daha büyük bir heyecanla devam ediyoruz. Çocuklarımızı seviyoruz. Geleceğin onlarla var olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından oyuncaklarla oynayan, pamuk şeker yiyip yüzlerini renkli boyalarla boyayan çocuklar unutulmazlar anlar yaşadı.

FOTOĞRAFLI