KAYSERİ'nin Develi İlçesi’nde arkadaşı tarafından, sırtından bıçaklanan 15 yaşındaki Emir Serhat Tokluoğlu’nun ailesi, çocuklarının hastane ihmali sonucu öldüğünü öne sürdü. Gözü yaşlı anne, oğlunun bıçaklandıktan sonra kendisini aradığını belirterek, "Bana, 'Anne beni bıçakladılar. Nefes alamıyorum, seni sonra arayacağım' dedi. O son sesi oldu zaten" diye konuştu.
Olay, Develi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Genç Osman Caddesi’ndeki bir halı yıkama şirketinde meydana geldi. Aynı işyerinde çalışan iki arkadaş iddiaya göre, kız arkadaş konusunda tartıştı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. M.A., ekmek bıçağıyla Emir Serhat Tokluoğlu’nu sırtından bıçakladı. Ağabeyi Mustafa Burak Tokluoğlu tarafından, Develi Devlet Hastanesi’ne götürülen Tokluoğlu, burada yapılan ilk müdahale ardından, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Emir Serhat Tokluoığlu'nun yarasına dikiş atıldıktan sonra taburcu edildiği öne sürüldü. Eve götürülen Tokluoğlu, sabah tekrar rahatsızlanınca, yeniden ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'negötürüldü. Hemen ameliyata alınan Emir Serhat Tokluoğlu, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
"DİKİŞ ATIP TABURCU ETTİLER"
Olaydan sonra hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Emir Serhat’ın babası Yusuf Tokluoğlu, oğlunun hastane ihmali sonucu öldüğünü iddia etti. Çocuğunun, hastaneye ilk götürüldüğü sırada gözetim altına alınması gerektiğini ifade eden baba Tokluoğlu, şöyle konuştu:
"Emir Serhat, kendisini bıçaklayan kişiyle içeride kalmış. Daha sonra halının üzerine, sigara külü döküp kirletmeye çalışmış. Oğlum da, halıları kendisinin yıkadığını söyleyip, uyarmış. Tartışmışlar ve oğlum dışarı çıktığı sırada arkasından bıçaklayıp kaçmış. Kardeşinin sırtından bıçaklandığını gören ağabeyi de hemen Develi Devlet Hastanesi’ne götürmüş. İlk tedavisinden sonra, saat 02.15’te Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılıyor. Olayı duyduktan sonra, ben de hemen Tıp Fakültesi'ne gittim ve bize orada, çocuğun önemli bir şeyinin olmadığını söyleyip, ağrı kesici verdiler. Her gün pansuman yapmamızı, 10 gün sonra da dikişleri aldırmamızı söylediler. Çocuğu eve getirdikten sonra sabah 08.00 sıralarında, oğlum rahatsızlandı. Tekrar hastaneye götürdük ve yine Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. 'Hiçbir şeyi yok' dedikleri çocuğa, 21 ünite kan verdiler. Çocuğu kaybettik. Cumhuriyet Başsavcılığı’na, hastane hakkında şikayette bulundum. Hukuk alanında ne gerekiyorsa da, sonuna kadar gideceğim.  Sağlık Bakanımıza çağrıda bulunuyorum. Duruma el koysun. İçimiz yanıyor."
İKİNCİ ÇOCUKLARININ DA AYNI HASTANEDE ÖLDÜĞÜ İDDİASI
Yusuf Tokluoğlu'nun ilk eşi ve ölen Emir Serhat'ın annesi Hatice Şahin ise, oğlunun ölmeden önce kendisini aradığını ve telefon görüşmesinden sonra ölüm haberini aldığını söyledi. Acılı anne Şahin, şunları anlattı:
"İnsan canı bu kadar basit olmamalı. İlk götürüldüğünde, gözetim altına alınsa çocuğum şu an yaşıyor olacaktı. Serhat’ımın hesabı sorulsun. Dikiş atılıp gönderildikten sonra oğlum beni aradı. ‘Anne ne yapıyorsun’ dedi. Sonra bir ah sesi geldi. Ne oldu diye sorduğumda da, ‘Anne beni bıçakladılar’ dedi. ‘Hastanede misin?’ diye sordum. ‘Anne bir şeyim olmadığını söylediler’ dedi. Neden gözetim altına almadıklarını sorduğumda ise, ‘Anne nefes alamıyorum. Ben seni sonra arayacağım’ dedi. O son ses oldu zaten."

FOTOĞRAFLI