KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve TTB-İstanbul Tabip Odası’na mensup bir grup, Suriye’ye yönelik savaş hazırlıkları yapıldığı gerekçesiyle Beyoğlu’nda ortaklaşa protesto yürüyüşü düzenledi. 


Tünel Meydanı’nda saat 19.00 sıralarında toplanan grup, hükümetin Suriye’ye karşı savaş manevraları, söylem ve tavırları tasarladığı iddiasıyla, “Halkların kardeşliğini ve barışı savunacağız yazılı bir pankart açarak, Galatasaray Meydanı’na doğru protesto yürüyüşüne başladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ile Levent Tüzel’in de destek verdiği yürüyüşte, Sivas katliamında ölenler de anıldı.

Galatasaray Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay ve HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ortaklaşa hazırlanan basın bildirisi okundu.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç şunları söyledi

“Ülkemiz ve halkımız karanlık bir geleceğe yönlendiriliyor. Karanlık bir gelecek istemiyoruz. Bizler biliyoruz ki, bütün tarih boyunca savaşların kazananı, barışın kaybedeni olmamıştır.

Ey Türkiye’yi yönetenler; gelin insanlığın en acı, en ilkel, en vahşi aygıtından, savaştan vazgeçiniz. Evet bu savaştan vazgeçiniz. Çünkü savaşlar kötüdür. Hiçbir savaşın kazanını olmamıştır, olmayacaktır.

Yapmanız gereken bölgedeki çatışmaları körüklemek değil, barbar IŞİD çetelerine karşı, ülkede, bölgede ve dünyada barışı savunmaktır.

Kardeşi kardeşe kırdırtmayın, savaşı körüklemeyin, insanlık adına, insanlığın düşmanı olan IŞİD çetelerine karşı direnenlerle birlik olun.

Hep birlikte ipek bir yumak sarar gibi haykıralım; insanları insanca yaşatalım ve insan gibi yaşamak için ‘Savaşa Hayır’ diyelim.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.