Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından çeşitli etkinliklerde ateşlenen silah kullanımının önlenmesi amacıyla hazırlanan pankart ve broşürlerle vatandaşlar uyarılıyor.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından silahın insan hayatı üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla "Ocaklar sönmesin" sloganıyla hazırlanan pankart ve broşürlerde düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlarda insanların sevinç ve mutluluklarının üzüntüye dönüşmemesi için silah kullanılmamasına dikkat çekildi. Polisler, hazırlanan pankartları ilçenin çeşitli yerlerine asarken, vatandaşları da dağıttıkları broşürlerle uyardı.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, her yıl düğün, nişan gibi etkinliklerde mutlulukları paylaşmak adına havaya rastgele sıkılan silahların yüzlerce ailenin ocaklarını söndürdüğünü vurgulanarak şöyle denildi:
"Bu tür organizasyonlarda havaya rastgele silah sıkanları duyarlı vatandaşlarımızın '155 Polis İmdat' hattına bildirilmesi silah sıkma olayını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bizler de Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 'Ocaklar sönmesin' diyerek düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlarda silah sıkılmamasını diliyor. Evlenen veya evlenecek genç çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyoruz."

FOTOĞRAFLI