Boğaçhan ÖZER / İstanbul, () - BEŞİKTAŞ Belediyesi'nin düzenlediği 1. Uluslararası Sanat Festivali başladı. 28 Eylül'e kadar devam edecek olan festival süresince, sanat sokağa taşınacak.

Festivalin ilk gününde, yurtdışından gelerek festival süresince eserlerini Beşiktaşlılarla paylaşacak olan çok sayıda sanatçının da katılımıyla Boğaz turu düzenlendi. Boğaz turunda kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kendisi için en önemli şeyin sanatın halkla buluşması olduğunu vurgulayarak, Bu noktada, sanatçı arkadaşlarımızla küçük çatışmalar yaşayabiliriz. Benim gerçekten en büyük hassasiyetim, sokaklarda halkımızla buluşturabileceğimiz sanatsal faaliyetleri, sanatı, hem çocuklarımızla hem geleceğimizle daha çok yaşayabileceğimizi düşünüyorum. Zaten Türkiye'de yaşanan siyasi, sosyal gelişmelerden dolayı sanatın her geçen gün mevzi, irtifa kaybettiği bir ortamda Beşiktaş çok iyi bir örnek. Sanatçı arkadaşlarımızın bunun için vereceği destek çok önemli dedi.

KONUK SANATÇI

Bu arada konuklara, üzerinde Sanat Beşiktaş'ta yaşanır yazılı tişörtler verildi. Hindistan'dan gelen Poonam Chandrika Tyagi adlı ressam, resimlerinde özellikle kadın figürlerini kullandığını, İstanbul'a daha önce bir kez geldiğini söyleyerek, ince belli çay bardağının kadın hatlarına benzediği için resimlerinde kullandığını belirtti.

ORTAKÖY'E YÜRÜDÜLER

Festivalin akşam programında ise bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi Beşiktaş Meydanı'nda çeşitli müzik ve dans gösterileri düzenlendi. Başkan Murat Hazinedar, gösterileri çocuklarla birlikte meydanda yere oturarak izledi. Murat Hazinedar, daha sonra kısa bir açıklama yaparak, özellikle resim ağırlıklı bir festival düzenlediklerine dikakt çekerek, herkesi festivale katılmaya davet etti.

Festival katılımcıları, daha sonra Beşiktaş Meydanı'ndan Ortaköy'e yürüdü. Festival kortejinin geçişinde renkli dakikalar yaşanırken, trafikte bir süre tıkanıklık yaşandı. Festivale katılan bazı sanatçılar, trafikte bekleyen sürücülere ve yolculara yaptıkları kısa gösterilerle renkli dakikalar yaşattı.

FESTİVAL...

Bir hafta boyunca sürecek festival boyunca, Beşiktaş Köyiçi, Bebek Parkı, Ortaköy Meydanı ve Levent Meydanı?nda resim, fotoğraf gibi sanat eserleri sergilenecek. Ayrıca, Yeşilçam?ın 100. yılı nedeniyle 100 Film Afiş Sergisi açılacak ve barış temalı filmler gösterilecek.

Yurtiçi ve yurtdışından 70 ressam da Beşiktaş sokaklarını resmedecek.