Mustafa AKIN - Mehmet İLKAY ÖZER - Ali Kerem BENGİ - Ramazan EĞRİ - Soner HASIRCIOĞLU-Murat DELİKLİTAŞ- Akın ÇELİKTAŞ-Hakan KAYA / İstanbul,() BEŞİKTAŞ'ta Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki Beleştepe olarak bilinen yer ile Maçka Parkı'nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı'nda ise canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırılarında şehitlerin olduğunu açıkladı. Bakanlar olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki Beleştepe olarak bilinen yer ile Maçka Parkı'nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİTLER OLDUĞUNU AÇIKLADI

Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı'nda ise canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi. Terör saldırılarında çok sayıda polis yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırılarında şehitlerin olduğunu açıkladı.

BAKANLAR İNCELEME YAPTI

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevkedildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis yaptığı inceleme sırasında kontrollü patlama da gerçekleştirdi. Patlama çevrede de hasara neden oldu. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin camları da kırıldı. Olay yerine çıkan yollar trafiğe kapatılırken polisin incelemesi devam ediyor.