Enver ALAS / İSTANBUL, () İstanbul'da zarf içinde "sarı toz" gönderilen konsolosluklardan Belçika Başkonsolosluğu'nda başta AFAD olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 'nin incelemeleri sona erdi. Ekiplerin yaptığı ilk incelemenin ardından içinde 'sarı toz' bulunan zarf, köpük bir koli içinde UMKE yetkililerine teslim edildi. Tozla temas ettiği belirlenen iki başkonsolosluk görevlisi ise gerekli tahlilleri yapılması için ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
Taksim Sıraselviler Caddesi üzerinde bulunan Belçika Konsolosluğu'na gelen bir zarfın içindeki sarı renkli toz alarma neden oldu. Açılan zarftan sarı renkli toz çıkması üzerine konsolosluk görevlileri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, başkonsolosluk binasına giriş ve çıkış yapılmasını yasakladı. Ardından alarm durumuna geçilen başkonsolosluk binasına AFAD ve UMKE ekipleri geldi. Özel kıyafetleriyle içeri giren ekiplerin incelemeleri yaklaşık 2 saat sürdü. Ekipler, başkonsoloslukta görevli iki kişinin toz ile temas ettiğini belirledi. İlk incelemelerin ardından sarı toz köpük kolinin içinde görevliler tarafından başkonsolosluk binasından çıkartılarak Sağlık Bakanlığı'na ait bir aracın içine kondu. Tozun, Hıfzısıhha Labaratuvarları'nda incelenmesi için Ankara'ya gönderildi.
Tozla temas ettiği belirlenen iki başkonsolosluk görevlisi gerekli tahlilleri yapılması için ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Öte yandan polis ise zarfın başkonsolosluğa nasıl getirildiği hakkında çalışma başlattığı öğrenildi.
(FOTOĞRAFLI)