BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

Sivas Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, helikopter kazasına ilişkin davaya takipsizlik kararını verilmesini protesto etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp'ün aralarında bulunduğu grup, adliye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Grup adına açıklama yapan BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, "Yürüttüğümüz hukuki süreçte takipsizlik kararı verilmiştir. Ne hazin fırsatçıklıktır ki, ne kadar manidardır ki bu takipsizlik kararı; elim bir terör olayının şokunun yaşandığı, bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışı bırakılmaya çalışıldığı bir günde kamuoyuyla paylaşılmıştır" dedi.
Karara itiraz edeceklerini ifade eden Bulut, "15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itiraz yapılacak. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI