Bayram tatili son zamanlarda beklenen konuların başında geliyordu. Kurban Bayramı tatili hakkında müjdeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Kamu kurum ve kuruluşlarının bayram tatili uzatıldı.


 Başbakan Kamu Kurum ve Kuruluşları çalışanlarının 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin kararı onayladı.

BAKANLAR KURULU'NDAN BAYRAM TATİLİ DUYURUSU

"
Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 21
Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır.

Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir.

Öte yandan diğer kamu kurum ve kuruluşunda çalışmayan vatandaşlar 23 Eylül Çarşamba günü idrak edilecek olan Arife günü öncesinde bayram tatiline pazartesi, salı ve çarşamba gününün tama 9 buçuk gün tatil yapacak. Bayram tatili öncesinde tam gün tatil olduğu açıklanmazsa 23 Eylül’de yarım gün çalışacak olan resmi kurumlar, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil yapacak. Resmi tatilin sonlanmasıyla birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar mesai başlayacak."