BATMAN Valiliği Kültür Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen resmi nevruz kutlamasına katılan Vali Azmi Çelik, öğrencilerle birlikte yakılan odun ateşinin üzerinden atladı.
Batman'da dün HDP ve DBP öncülüğünde kutlanan ve olayla geçen nevruzun ardından bugün Valilik Kültür Müdürlüğü bahçesinde resmi nevruz kutlaması yapıldı. Saat 10.00'da başlayan etkinlikler Kültür Müdürlüğü salonunda, Kürtçe-Türkçe şarkılarla birlikte folklor gösterisi ile başladı. Salondaki programın ardından bahçede devam eden kutlamalarda Vali Azmi Çelik, öğrencilerle birlikte yakılan odun ateşinin üstünden atladı.
Nevruzun bundan sonra bayram havasında kutlanması temmenisinde bulunan Vali Çelik, "Bugün Nevruz, yeni gün, bahar bayramı. Güzellikleri yaşayan bir gün, hava şartları yüzünden açık havada daha güzel olacaktı. Dün yine bir nevruz etkinliği oldu. Bugün ise okullarda öğrencilerden temsili bir grup ile birlikte bir nevruz bayramı etkinliğini gerçekleştirelim istedik. Kapalı alanda müzik eşliğinde bir kutlama yaptık. Dışarıda çocuklarla birlikte ateşin üzerinden atladık. Ardından nevruz pilavı dağıtıldı. İnşallah daha sonraki yıllarda nevruz bayramlarında, aslında bayram kutlarken ama diğer taraftan üzücü bir takım hadiselerin meydana gelmiş olduğu nevruz etkinlikleri bundan sonra görülmez. Bir taraftan bayramı kutlarken, diğer taraftan başkalarına sıkıntı yaratmak, başkalarını üzmek, başkalarının bayram havası ötesinde kalmasına sebebiyet vermek, çok doğru bir hava olmadığını düşünüyorum. İnşallah nevruz bayramları bundan sonra bayram havasında kutlanır. Bu sebeple herkesin nevruz Bayramını tebrik ediyorum" dedi.
Vali Çelik, öğrencilere nevruz pilavı dağıttıktan sonra program sona erdi.

FOTOĞRAFLI