Tolga YILDIRIM / ANTALYA, () - KIRKPINAR başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil'in güreşini izlediği sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitiren babası Süleyman Yeşil toprağa verildi. Başpehlivan Yeşil, "Büyük acı içindeyim. Çok onur duydu, gururlandı. Onu daha çok onurlandırıp, gururlandırmak isterdim" dedi.
Antalya'da Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında yapılan yağlı güreşlerde 2009 ve 2010 yıllarında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Mehmet Yeşil Yeşil dün ilk turda Ekrem Yavuz ile güreşti. Bu sırada tribünde oğlunu izleyen 60 yaşındaki Süleyman Yeşil fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen baba Yeşil, yaşamını yitirdi.
Süleyman Yeşil'in cenazesi, bugün Aksu İlçesi'nin Karaöz Cebel Mahallesi'ndeki evine getirildi. Mahalle ile aynı adı taşıyan camide başpehlivan Yeşil, taziyeleri kabul etti. Cenazeye Yeşil'in pehlivan arkadaşları da katıldı. Başpehlivan Yeşil, babasının tabutunu taşırken göz yaşı döktü. Öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Süleyman Yeşil toprağa verildi.
'GÜREŞ SEVDALISIYDI'
Cenazede üzgün olduğu gözlenen ve gözyaşı döken başpehlivan Yeşil, babasının güreş sevdalısı bir insan olduğunu anlattı. Babasının gönül verdiği er meydanında son nefesini verdiğini belirten Yeşil, "Babam da, ben de yaşamın, ölümün hayırlısını istedik. İnşallah babam için ölüm hayırlıdır. Büyük bir acı içindeyim. Tarif edilmez, yaşayan bilir. Gelen gidenden tüm dostlarımdan Allah razı olsun" dedi.
Güreşirken babasının fenalaştığından sonradan haberi olduğunu anlatan Yeşil, "Zor bir durum. Haberim yoktu sonradan haberim oldu. Çok üzüldüm. Gönül verdiği yerde son nefesini verdi. Çok onur duydu gururlandı, onu daha çok onurlandırıp gururlandırmak isterdim ama takdiri ilahi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI