İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, () AVCILAR Belediyesi’ne hizmet veren temizlik şirketinde çalışan 33 işçi, sendikaya üye oldukları iddiasıyla gerekçesiz işten çıkarıldıklarını öne sürerek işlerine dönme istemiyle eylem yaptı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eylem yapan işçileri ziyaret ederken sorunların taşeron sisteminden kaynaklandığını, firmanın ‘Verimsiz oldukları' iddiasıyla işçileri çıkardığını savunduğunu, haksızlığa uğradıklarını savunanların haklarını yargı yoluna arayabileceğini söyledi.

İşçiler sendikaya ait beyaz örtüleri giyerek Avcılar Belediyesi’nin önünde gün boyu eylem yaparken, çeşitli parti ve kuruluşlardan destek gördü. Zaman zaman ‘Sendika hakkımız engellenemez’, ‘Direne, direne kazanacağız’, ‘Atılan işçiler geri alınsın’ ve ‘Taşeron işçiler köle değildir’ diye slogan atarak halay çeken işçiler yoldan çekenlerden kendilerine destek vermeleri için imza atmalarını istemeyi sürdürdü. Bazı işçiler eyleme küçük çocuklarını da getirdi.
Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, işçilerin yanına giderek kısa süre sohbet etti, görevlilerden onlara çay vermesini istedi ve yaptığı açıklamada bütün belediyelerde benzer zorunlar görüldüğünü, CHP olarak özellikle kamu ve belediyelerde taşeron sisteme son verilmesini savunduklarını söyledi. Başkan Handa Toprak,  işçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını öne sürdükleri hatırlatılınca  mevcut diğer firmalarda sendikalı işçiler bulunduğunu kaydetti. Toprak, şöyle dedi:
"Göreve geldiğimizde 250 temizlik işçisi çalışıyordu. Bizim dönemimizde 350 işçi daha istihdam edildi. Parti politikamız çerçevesinde bizde bin 500 TL’nin altında ücret alan işçi yoktur. Çok adamla, çok iş üreterek çok kazanması konusunda politikamızı sürdürüyoruz. İşçiler, söylediklerinde ısrarcılarsa o zaman mahkemeye giderler. Firma bu işçileri çıkarırken ‘Her şeyim var. Çalışmadıkları için çıkardık’ diyor. Biz işçiye güveniriz, sendikaya inanırız. Onlara işçileri almaları konusunda dayatma yapılamaz. Gerçekten haklılarsa, haklarını hukuk yoluyla alacaklardır."

(FOTOĞRAF)