Nedim KOVAN/ORDU, ()– ORDU'da düzenlenen demokrasi nöbetine katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, FETÖ/PDY bağlantılı 13 personelin açığa alındığını belirterek, “Bu örgütle ilgisi olan bir kişi dahi kalmayacak, gelen bilgilerin geçerliliğine göre bu sayı dahada artabilir” dedi.
Ordu’da kent merkezindeki Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce kişice, darbe girişimini protesto etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde dualar edildi. Nöbete katılan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi, kentteki esnaflar ve gönüllü kuruluşlar tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi ayrıca vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtımı yaptı.
Her gece sabaha kadar demokrasi nöbetine katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, katılan vatandaşlara teşekkür etti. FETÖ/PDY soruşturmasının Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de devam ettiğini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, 13 personelin açığa alındığını, gelen bilgilerin geçerliliğine göre bu sayının daha da artabileceğini belirtti. Başkan Yılmaz, şunları söyledi:
"Ordu ve Büyükşehir Belediyesi olarak, darbe girişiminin ertesi gününden itibaren kendi imkânlarımızla yapmış olduğumuz araştırmalar çerçevesinde, bu yapılanma ve örgütle bağlantısı olduğuna kanaat getirdiğimiz ve delille ispatladığımız yaklaşık 13 çalışanımızı açığa aldık. Ordu Büyükşehir Belediyesi yeni kurulan bir belediye. Bu çalışanlarımızın da aşağı yukarı tamamı, daha önceki belediyeden ve İl Özel İdaresinden Büyükşehir'e kalanlar. Bünyemizde bu yapıya bağlı bir kişi dahi kalmayacak. Kendi iç mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum."
FOTOĞRAFLI