GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki su kesintisi ile birlikte yayılan 'Suya zehir atıldı' söylentilerine tepki gösterdi. Barajdaki arıza nedeniyle yapılan kesintinin giderildiğini belirten Şahin, "F 16'ların yapamadığını bilgi zehirliliğiyle yapmaya çalışıyor. Ben bunları yapanları vatan haini olarak görüyorum" dedi.
Gaziantep'in su ihtiyacını karşılayan Kartalkaya Barajı pompa sisteminde dün arıza nedeniyle kentin büyük bir bölümüne şebeke suyu verilemedi. Kesinti ardından kentte kısa sürede suya zehir atıldığı yönünde söylentiler ortaya çıktı. Bu iddia sosyal medyada da yayıldı. Başkan Fatma Şahin, su kesintisinin arızdan kaynakladığını belirterek, sosyal medyada 'zehir' iddiasını ortaya atan kişiler için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Arızanın giderilmesn ardından kentin tamamına su verildiğini aktaran Şahin şunları söyledi:
"Maalesef hayatın içerisinde arızalar olabilir, biz zaten bunun için buradayız. Kartalktaya'da pompadan kaynaklanan bir arıza oldu.  GASKİ Genel Müdürlüğümüz hemen teknik müdahaleyi yaptı ve arızadan dolayı gelen suyun kalitesi,  vatandaşlarımızın sağlığında sorun olmasın diye mecburen suyu kestiler. İlgili birimlerimizle hızlı bir şekilde bilgilendirdik ve arızanın giderilmesinin ardından suyun hızlı bir şekilde verileceğini söyledik. Maalesef üzgünüm ki, suyun üzerinden, insan hayatı, toplum sağlığı üzerinden negatif bir şekilde anti propaganda yapan bir grup var. Bu grubun sosyal medya üzerinden yalan yanlış haberleri yaydığına şahit olduk. Türkiye hukuk devleti, bu yalan yanlış haberi yapan, yayan herkes için büyükşehir belediyesi olarak suç duyurusunda bulunuyoruz ve ben bunun takipçisi olacağım. Maalesef olmayan haberi yaparak toplumda bir kafa karışıklığı yapmak ve bunun üzerinden kendine göre bir alan açma noktasında zaman zaman bu sorunları yaşıyoruz. Halkımızdan isteğim lütfen bizim dışımızda bir haber kaynağına güvenmesinler. Biz zaten gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Gerekli bilgilendirmede de suyumuzla ilgili herhangi bir spekülasyon yoktur. Su arıza giderildikten sonra kaliteli bir şekilde depomuza gelmiş, arıtması yapılmış ve halkımıza dağıtımı yapılmıştır. Şu anda da herhangi bir kesinti olmadan su verilmeye devam etmektedir. F16'ların yapamadığını toplumda bilgi zehirliliği yaparak yapmaya çalışıyorlar. Ben onları vatan haini olarak görüyorum. bunu yapanlarla da hukuk devleti içinde her türlü mücadelem olacak. Onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım."
"SU İSRAFININ ÖNÜNE GEÇELİM"
Şahin, küresel ısınma ve kuraklıktan dolayı suyla ilgili yapılması gereken büyük yatırımlar olduğunu da ekledi. Halkın su israfında bulunmamasını isteyen Başkan Şahin, şöyle dedi:
"Elbette suyla ilgili yapılması gereken büyük yatırımlar var. Yüksek rakımdan yeni su getiriyoruz, B planı olarak da Fırat'ı çalışıyoruz. Halkımızdan tek isteğimiz, bölgemizde suyumuzla ilgili su kaynağımızla ilgili zengin değiliz, su tasarrufu yapmaları. Bir damla suya bir damla altın olarak bakmalarını istiyoruz. Elbette her alanda kullanmalıyız, çevre temizliği, bedensel temizlik ama bunu yaparken israf etmeden verimli bir şekilde kullanmaları için vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz."

FOTOĞRAFLI