Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), () - DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi Van'ın Başkale İlçesi'nde DBP ve HDP öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi. Protesto sırasında esnaf da kepenk kapattı.
Başkale'de aralarında HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP ve HDP İl ve ilçe başkanlarının da bulunduğu kalabalık, DBP İlçe binası önünde bir araya geldi. Kalabalık buradan yoğun kar yağışı altında 'Seni Unutmayacağız Barışın Elçi'si' pankartı taşıyarak Kadir Saruhan Caddesi'ne kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşe ilçe esnafı da kepenklerini kapatarak destek verdi.
Kadir Saruhan caddesine kadar sloganlar atarak yürüyen grup adına açıklama yapan DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, Elçi'yi vuran kurşunu tanıdıklarını söyledi. Yeşilırmak, "Tahir Elçi şahsında Diyarbakır'da yapılan katliam ne ilktir, ne de son olacaktır. Tahir Elçi'yi vuran kurşunu biz çok iyi tanıyoruz. Kürtler o kurşunu yüzyıl önce de gördü. Musa Anteri de o kurşun vurdu ve daha nice Kürt aydınlarını da. O kurşun, Amed'de, Suruç'ta, Ankara'da, Gever'de (Yüksekova), Nusaybin'de Kürdistan'ın her yerinde o kurşunu gördük. Biz o kurşunun sahibini de çok iyi tanıyoruz. Bize hiç yabancı değil, hiç kimse de bize hikaye okumasın" dedi.

FOTOĞRAFLI