İSTANBUL,() BASIN Konseyi  Doğan Medya Grubuna yönelik  "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatılması ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu görüşlere yerverildi;

"Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Doğan Medya Grubu bünyesinde yer alan bazı haberler nedeniyle ilgililer hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldığını kaygı ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Güncel siyasi gelişmeler ve baskıların etkisiyle, “demokratik bir toplumda vazgeçilmez role sahip özgür basın”ın bu işlevini inkar eden bir sonucun çıkması, Türk demokrasisi açısından onarılmaz yaraya yol açacaktır. Türkiye'yi diğer devletler nezdinde de izahı çok güç bir konuma sokacaktır.

Siyasi konjonktürel davaların halk vicdanı nezdinde karşılık bulmadığı, adalete duyulan güven duygusunu rencide ettiği, demokratik hukuk devletine zarar verdiği ve haksız işlemlere imza atanların hukuki sorumluluğuna yol açtığına, yakın siyasi geçmişimiz tanıktır.

Bu bakımdan, söz konusu soruşturma ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin uluslararası kurallara ve insan haklarına saygılı, demokratik hukuk devleti standartlarına uygun olarak yürütülmelidir.

Öte yandan, AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın, gerek Hürriyet Gazetesi'ne, gerekse yazar Ahmet Hakan'a yönelik şiddete teşvik veya şiddeti haklı gösterme, hakaret içerikli açıklamaları medyada yer almıştır.

Devletin görevi; basın kurumlarının ve mensuplarının huzur içinde ve özgürce, her türlü maddi ve manevi tehditten uzak olarak görev yapmalarını sağlamaktır.

Gazetecilere yönelik tehdit veya tehlikenin varlığına dair veriler olduğunda, onları korumak için gerekli tüm önlemlerin alınması da, yaşam hakkının ve kötü muamele yasağının bir uzantısıdır. Siyasi ve idari yetkilileri, yukarıdaki hususlarda Anayasal ve yasal görevlerini derhal ifaya davet ediyoruz"