Özgür ALTUNCU/İSTANBUL, ()- BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti. Yıldırım, Şerif'e FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türkiye'ye verdikleri destekten dolayı kendisine teşekkür etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Şerif'i, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış törenine iştirak etmek üzere Türkiye'yi ziyareti vesilesiyle İstanbul'da kabul etti. Yıldırım kabulde, Pakistan'ın 15 Temmuz darbe girişimine karşı hükümete ve Türk halkına verdiği açık desteği takdirle karşıladığını, iki ülke arasında her alandaki yakın iş birliğinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, Pencab Eyaleti'ndeki projeleri de aynı anlayışla sürdüreceklerini ifade etti.

Şerif de Türkiye'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, Türkiye'nin ekonomik performansı ve büyük yatırım projelerinin ilham verici olduğunu, Pakistan halkının gönlünde özel bir yeri olan Türkiye ile işbirliğini her alanda sürdürmek ve geliştirmek iradesi içerisinde

olduklarını, darbe girişimi sırasında ve terör saldırıları vesilesiyle hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa dilediklerini, ülkemize desteklerinin tam olduğunu belirtti.