YÜKSEK Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım Anıtkabir Özel Defterine “Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltip, İstiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır diye yazdı.

Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleşti. YAŞ üyeleri Aslanlı yoldan ilerleyerek Anıtkabir'e doğru yürüdü. Başbakan Yıldırım, Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Misak'ı Milli Kulesine geçilmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak şunları yazdı:

 "Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltip, İstiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiç bir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasisine kahramanca sahip çıkmıştır. Milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şahadete koşarken milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Devletimize milletimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır. 2016 YAŞ çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim ki; bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacak, bu vatan dünya var oldukça bütünlüğünü koruyacak, bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak. Bu ezanlar bu semalarımızda sonsuza kadar yankılanarak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şadolsun."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerin Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyareti sırasında polis ekipleri, Anıtkabir çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.